tet

Një grup i ri i masave që do të rrisin konsumin publik dhe personal është duke u përgatitur nga Qeveria, si pjesë e paketës së tretë të masave për të shpëtuar ekonominë e Maqedonisë.

Një nga opsionet është që qytetarët të marrin para për të rritur konsumin personal, i cili, sipas Bankës Kombëtare, do të ulet ndjeshëm këtë vit.

Siç ka mësuar TV 24, janë duke u marrë në konsideratë disa variante, ndërsa për masën janë planifikuar rreth 70 milion euro.

Rastet sociale, të papunët, të rinjtë dhe veçanërisht studentët, mund të marrin një ndihmë financiare një herë, e cila sipas disa vlerësimeve mund të arrijë deri në 10,000 denarë.

Përveç stimulimit të konsumit privat, masat e reja parashikojnë gjithashtu rritje të konsumit publik duke detyruar projekte kapitale.

Masat e reja duhet të përfshihen në ribalancën e përgatitur nga Ministria e Financave.


Shtuar 10.05.2020 21:53