Studimi tregon përse disa persona e kanë më të vështirë t’i thonë jo alkoolit

Një hulumtim i ri ka zbuluar se arsyeja përse disa njerëz e kanë vështirë ta injorojnë alkoolin mund të jetë truri, i cili ka vështirësi të heqë dorë nga varësitë.

Revista mjekësore ‘eNuero’, publikoi një studim në të cilin thuhej se varësia ndaj alkoolit veçse ekziston në trurin e njeriut, përpara se ai t’ia fillojë konsumit, shkruan Daily Star.

Bashkëautori i studimit, Dr David Moorman nga Universiteti i Massachusetts Amherst, tha se: “Ndryshimet individuale në reagimin e trurit ndaj alkoolit mund të tregojnë aftësi për abuzim me alkoolin”.

Ai thotë se korteksi orbitofronal (OFC) është fajtor për varësinë. OFC e kontrollon reagimin e trurit ndaj alkoolit.

Kjo pjesë e përcakton dhe ruan informacionin se cilat veprime ne i konsiderojmë shpërblyese – siç është ndjesia relaksuese e konsumit të alkoolit.

Ekspertët shëndetësor rekomandojnë të mos konsumohen më shumë se 14 gota alkool çdo javë.


Shtuar 14.07.2020 20:31