Qani shpesh? Ja çfarë do të thotë kjo për ju

Qarja është shfaqja e fundit e ndjeshmërisë; edhe nëse ju merr shumë kohë për ta treguar këtë anë të vetës tuaj tek të tjerët, duke mos u brengosur se çfarë mund të mendojnë ata.

Shumicën e rasteve njerëzit nuk qajnë për shkak se frikësohen se njerëzit e tjerë do t’i gjykojnë dhe do të mendojnë se janë person i dobët. Por, nëse ju qani shumë shpesh, për pak gjëra, kjo do të thotë se ju keni mentalitet të fortë.

Të qash është mirë – dhe e rëndësishme. Pa emocione, njerëzit do të ishin makineri, robotë. Aftësia jonë për të qarë tregon se ne jemi më shumë se makina dhe se duhet ta kuptoni këtë.

Të qash do të thotë se ju e keni thyer “burgun” e asaj çfarë mendojnë të tjerët për ju, dhe jeni ngritur mbi kufijtë e normave shoqërore.

Gjithashtu, të qash është mirë për shëndetin mental. Kur qani ju i lironi emocionet negative të cilat nuk ju hyjnë në punë asgjë dhe vetëm ju bëjnë dëm.

Në fund, i gjithë përfitimi i qarjes shkon tek sytë. Duke qarë ju lironi hormonet e ndjenjës së mirë duke ulur nivelet e manganit, i cili ju shkakton ankth ekstrem dhe stres.

Qarja ju ndihmon gjithashtu në pastrimin e syve dhe parandalon dehidratimin; pa lot, ne nuk do të ishim në gjendje që të shohim mirë. Në fund, lotët vrasin bakteret dhe largojnë helmet e dëmshme nga trupi juaj.


Shtuar 6.01.2020 07:48