Po mërziteni mbyllur në shtëpi? Një listë me libra që duhet të lexoni këto ditë

Idetë dhe kuptimet në disa libra janë aq të përjetshëm sa që ia vlen të ktheheni për t’i lexuar ato çdo herë pas here. Nga e gjithë bota dhe kohët historike, më poshtë janë disa libra që mund të lexohen në këtë kohë karantinimi:

1.Princi i vogël nga Antoine de Saint-Exupery

Historia që ngroh zemrën e princit të vogël dhe trëndafilit të tij na kujton të vërtetat e thjeshta që harrojmë kur bëhemi më të vjetër dhe të shqetësuar, na kujton fëmijën tuaj të brendshëm.

2.Portreti i Dorian Gray nga Oscar Wilde

‘Sot njerëzit e dinë çmimin e gjithçkaje dhe vlerën e asgjëje’.
Ky libër luan me mjeshtëri me idetë e bukurisë, virtytit, korrupsionit, veseve, kotësisë dhe moralit.

Historia e Dorian Gray mund të na kujtojë se sakrifikimi i çdo gjëje për qëllime të cekëta çon në një vend të errët dhe bukuria e vërtetë nuk mund të hiqet nga mosha e vjetër.

3.Dhammapanda

‘Njeriu nuk quhet i mençur sepse bisedon dhe bisedon përsëri; Por nëse ai është paqësor, i dashur dhe i patrembur, atëherë ai në të vërtetë quhet i mençur.
Një përmbledhje e thënieve nga Siddhartha Gautama (Buda) që japin frymëzim për jetën e përditshme dhe se si ta shfrytëzojnë atë më së shumti.

4.Mbi shkurtësinë e jetës nga Seneca

‘Jeta është e gjatë, nëse e dini se si ta përdorni atë.’
Shkrimet e filozofit stoik Seneca ofrojnë njohuri të fuqishme në artin e jetesës dhe rëndësinë e arsyes dhe moralit. Seneca shqyrton se si njerëzit humbasin kohë në vend që të bëjnë kohën e tyre në tokë kuptimplotë dhe përmbushjen …

5.Pritjet e Madhe nga Charles Dickens

‘Vuajtja ka qenë më e fortë se të gjitha mësimet e tjera dhe më ka mësuar të kuptoj se çfarë ishte zemra jote. Unë kam qenë i vendosur dhe i thyer, por – shpresoj – në një formë më të mirë.

Pritjet e Madhe ndjekin historinë e një burri apo gruaje në kërkimin e tyre për pjekurinë, zakonisht duke filluar nga fëmijëria dhe duke përfunduar në moshën madhore eventuale të karakterit kryesor. Pritjet e Madhe është historia e jetit jetësor, duke shkruar jetën e tij që nga ditët e hershme të fëmijërisë deri në moshën madhore dhe duke u përpjekur të jetë një zotëri gjatë rrugës.

6.Arti i Luftës nga Sun Tzu

‘Nëse e njihni armikun tuaj dhe e njihni veten, nuk duhet të keni frikë nga rezultatet e njëqind betejave.’
Konflikti është një pjesë e pashmangshme e jetës, , por gjithçka që është e nevojshme për t’u marrë me konfliktet është mencuria brenda nesh. Arti i Luftës është ende libri më prestigjioz dhe me ndikim i strategjisë në botë. /albeu.com/


Shtuar 15.03.2020 16:35