Po ju i lani këmbët në dush? Ky është rreziku që ju kanoset

Një pjesë e mirë e djersës në ditë mund të prodhohet vetëm nga këmbët tona, pasi ato kanë rreth 250,000 gjëndra djerse! Dhe e kombinuar me bakteret që jetojnë mbi to, kjo krijon një erë mjaft të rëndë. Larja e këmbëve jo vetëm që ndihmon në heqjen e aromës, por gjithashtu ndikon në qarkullimin e gjakut.

Larja e këmbëve ndihmon për të hequr erën e tyre të keqe

Larja e rregullt dhe e duhur e këmbëve ndihmon për të hequr papastërtitë, qelizat e vdekura të lëkurës dhe djersën që grumbullohen atje gjatë ditës. Thjesht shpëlarja e tyre me ujë nuk do të bëjë efekt pasi shumica e këtyre gjërave do të qëndrojnë atje. Në fund, ato do të bëjnë që këmbët tuaja të mbajnë erën e pakëndshme dhe madje mund ta bëjnë më të lehtë për infeksionet.

Pastrimi shtesë ndihmon në parandalimin e infeksioneve.

Këmbët tona janë aq të ndjeshme ndaj infeksionit sa pjesët e tjera të trupit tonë, dhe bakteret që i mbulojnë ato mund të shkaktojnë lloje të ndryshme të inflamacionit. Fërkimi i këmbëve ju ndihmon për të shfuqizuar të gjitha shtresat e panevojshme të lëkurës së bashku me mikrobet e tij dhe parandalon zhvillimin e gjërave të tilla si kërpudhat, lythat, bunions, misrat dhe calluses.

Mund të dëmtojë ecjen tuaj.

Rezulton se mund të ketë një lidhje midis lëkurës së fortë në këmbët tona dhe problemeve me gjunjët, ijet dhe shpinën. Ndërsa lëkura e panevojshme e ngordhur nuk hiqet nga këmbët, ajo mblidhet dhe bëhet më e trashë. Kjo mund të çojë në ndryshime në ecje tuaj dhe më vonë mund të ndikojë në nyjet, këmbët, kockat e shpinës dhe muskujt tuaj. Si rezultat, mund të ndjeni siklet gjatë lëvizjes.

Përmirëson qarkullimin e gjakut.

Ndërsa lani dhe pastroni këmbët, jepuni atyre një masazh të këndshëm që nxit rrjedhjen e gjakut. Qarkullimi i dobët i gjakut shkakton mungesë të oksigjenit dhe kufizon muskujt tuaj të rriten dhe zhvillohen. Për më tepër, mund të shkaktojë probleme të tilla si dhimbja e muskujve, ngurtësia, dobësia dhe madje mund t’i bëjë këmbët tuaja të ndjehen të mpira. Kjo është arsyeja pse duhet të lani këmbët me ujë të ngrohtë dhe ti bëni atyre masazh.

Mund të ndalojë rritjen e thonjëve brenda në lëkurë.

Ekzistojnë disa arsye pse ndodh që thonjtë të rriten nën lëkurë, si prsh veshja e këpucëve të ngushta apo thonjtë e prera keq. Por këmbët e djersitura mund të ndikojnë gjithashtu në këtë proces të pakëndshëm. Kur gishtat e këmbëve janë vazhdimisht të djersitur, lëkura në skajet bëhet e butë gjë që e bën më të lehtë që thonjtë të futen brenda në mish. Gjithashtu, nëse ka ndonjë inflamacion në lëkurë, kjo mund të bëjë që dhimbja e këmbës ingen të jetë vërtet e dhimbshme.


Shtuar 20.02.2020 14:25