Mos i lini pas dore, kush janë shenjat e para të diabetit

Diabeti është një sëmundje që mund të prekë çdo moshë. Ai shkaktohet nga mungesa totale e prodhimit të insulinës.

Pacientët me Diabet tip 1, nuk mund të jetojnë pa insulinë ,ndaj ky tip diabeti është quajtur insulinovartës.Diabeti tip 1 takohet kryesisht tek fëmijët dhe moshat e reja.

Ky tip diabeti zhvillohet në përgjithësi papritur,shpejt, zakonisht mbas ndonjë gjëndje virale ,zbulohet me lehtësi, sepse shoqërohet me shenjat klinike karakteristike, që e shqetësojnë të sëmurin dhe e çojnë te mjeku apo e detyrojnë të bëjë analizat.

Diabeti tip 2 është shumë më i shpeshtë. Ai haset në rreth 90 për qind të rasteve me diabet. Në këtë tip diabeti kemi prodhim jo në sasinë e duhur apo në kohën e duhur të insulinës. /albeu.com/

Shtuar 27.02.2020 15:29