Më thuaj cili grup gjaku je të të them si duhet të ushqehesh

GrupiA:Për njerëzit me gjak të tipit A, sugjerohet një dietë vegjetariane.

Thuhet se njerëzit me këtë grup gjaku kanë nivele të ulëta të acidit në stomak dhe nuk mund të tretin shumë mirë proteinat dhe yndyrën e kafshëve. Kjo është arsyeja pse sugjerohet që ata të hanë shumë fruta, perime dhe drithëra.

GrupiB: Sipas librit, personat me këtë grup gjaku mund të hanë një shumëllojshmëri ushqimesh. Sidoqoftë, ushqime si misri, gruri, domatet dhe kikirikët mund të shkaktojnë shtim në peshë, lodhje dhe hipoglikemi.

Një tjetër ushqim që njerëzit me këtë grup gjaku duhet të shmangin është mishi i pulës sepse mund të shkaktojë goditje dhe çrregullime të imunitetit tek njerëzit me grupin e gjakut B.

Grupi AB: është grupi më i rrallë dhe më i ri i gjakut. Njerëzit me këtë grup gjaku kanë acid të ulët stomaku si tipi A, por ata gjithashtu kanë përshtatje të tipit B me mishin.

Vezët, prodhimet e detit dhe zarzavatet me gjethe janë të mira për njerëzit me këtë grup gjaku.

Ata gjithashtu këshillohen të hanë porcione më të vogla më shpesh sepse është më mirë për tretjen e tyre.

Grupi0: Njerëzit me këtë grup gjaku supozohet se kanë acid të lartë në stomak dhe kanë një aftësi shumë të zhvilluar për të tretur si proteinën shtazore ashtu edhe yndyrën.

Kjo është arsyeja pse një dietë e pasur me proteina, me shumë mish, peshk, perime dhe fruta funksionon më mirë për ta.

Karbohidratet si drithërat, fasulet dhe bishtajat mund të ruhen lehtësisht si yndyrë në sistemin e tyre. Pra, nëse jeni tip 0, është më mirë t’i shmangni./ Living


Shtuar 3.10.2020 21:30