5 gjërat për të cilat asnjëherë nuk duhet të kërkoni falje

Marrja e vendimeve që ju e dini do t’ju bëjë me të vërtetë të lumtur, edhe nëse të tjerët nuk pajtohen.

Në jetë, ju mund të keni kuptuar tashmë se njerëzit kanë tendencë të kritikojnë të tjerët për pothuajse çdo vendim që ata marrin në ditët e sotme. Ju gjeni një të dashur ose të dashur të ri që e adhuroni absolutisht, dhe të tjerët thjesht do t’ju japin 20 arsye pse nuk duhet të jeni me atë person. Ju dëshironi të transferoheni në një qytet të ri, shtet, apo edhe ndonjë vend, dhe të gjithë ju informojnë pse ky do të jetë gabimi më i madh i jetës tuaj.

Vendosja nevojave dhe e dëshirave tuaja, në rend të parë për një herë.

Në realitet, askush tjetër nuk mund të ofrojë kurrë lumturinë që mund t’i jepni vetvetes, kështu që ka kuptim vetëm ta bëni përmbushjen tuaj personale një përparësi.

Nëse e keni marrë jetën tuaj në duart tuaja në vend që të prisni të tjerët që t’ju mësojnë se si ta jetoni atë, atëherë tashmë keni zotëruar një aspekt të rëndësishëm të vetë-zhvillimit. Ne të gjithë kemi 100% përgjegjësi për mënyrën se si ne zgjedhim të jetojmë jetën tonë, dhe vetëm duke i vendosur nevojat tona së pari, mund të përpiqemi t’i ndihmojmë të tjerët në nevojë atëherë. Në fund të fundit, si mund t’i ndihmojmë të tjerët nëse nuk adresojmë së pari si të ndihmojmë veten?

Duke u dashuruar me dikë që gjërat nuk përfunduan siq duhej

Shumë njerëz kanë tendencën të shohin përsëri marrëdhëniet e së kaluarës me keqardhje dhe faj në zemrat e tyre, duke uruar që marrëdhënia të mos kishte ndodhur kurrë. Sidoqoftë, a do të ishit i njëjti person sot pa e provuar atë marrëdhënie? A do t’i kishit mësuar të gjitha ato mësime rreth jetës, nëse nuk do të kishit marrë kurrë vendim që të ishit me atë person?

Për të dashur më shumë sesa jeta juaj ju ofron aktualisht.

Dëshironi më shumë në jetë nuk ju bën mosmirënjohës për atë që e keni. Përkundrazi, ju bën ambiciozë. Do të thotë të keni qëllime dhe ëndrra dhe dëshironi t’i përmbushni ato ndërsa ende mundeni. Të tjerët mund t’ju shohin si një ëndërrimtar jorealist i cili kurrë më nuk do të gjejë lumturi, por nuk ka rëndësi se çfarë mendojnë të tjerët në fund.

Jetoni jetën tuaj

Të tjerët pëlqejnë të cekin çdo aspekt të jetës së njerëzve në botën e sotme, aq sa njerëzit në fakt ndjehen fajtorë për mënyrën se si ata vendosin të jetojnë. Vetëm jetoni në të vërtetën tuaj dhe mos e merrni parasysh atë që thonë të tjerëtmos harroni, nëse dikush ndihet i kërcënuar nga mënyra se si ju jetoni jetën tuaj, ata në të vërtetë mund të jenë xheloz për ju. Ndonjëherë, njerëzit ndjehen aq të pakëndshëm dhe të pakënaqur me jetën e tyre, saqë duhet të bëjnë të tjerët për të bërë veten të ndjehen më mirë.


Shtuar 22.06.2020 17:10