Vizitë dhe më pas një qytet i tërë në Mars, planet e afërta të Elon Musk

CEO i spaceX, Elon Musk ka një afat kohor se kur shpreson të dërgojë njerëz në Mars.

Qëllimi përfundimtar është që kompania e tij SpaceX të vendosë një person në Mars deri në vitin 2024 dhe të ndërtojë një qytet të vetë-mbështetur deri në vitin 2050.

SpaceX së fundmi përfundoi provën e dytë për prototipin e saj të raketave Starship. Qëllimi është përdorimi i Starship për të marrë astronautët në Hënë, Mars dhe më gjerë.

Gjatë një paraqitjeje virtuale muajin e kaluar në Tëist ExploreMars.org, Musk tha: “Ne kemi për të ndërtuar qytetin dhe për të arritur në pikën ku ai të mbijetojë vetë”.

Për të arritur këtë qëllim të qytetit Mars, Musk duket se ka vendosur një afat kohor të përafërt. SpaceX po punon për një përforcues rakete Super Heavy, i cili mund të jetë gati për t’u provuar nga ngjarja e ardhshme e Starship e cila është në tetor.

Musk pretendoi përmes Tëitter se SpaceX mund të jetë duke dhënë një raport azhurnimi të progresit në të njëjtin muaj. Musk po synon për misionet e ngarkesave në Mars deri në vitin 2022 dhe një mision të drejtuar në Mars deri në 2024.

Bazuar në parashikimet e Musk, do të duhej një flotë prej 1 mijë Starships rreth nëntë vjet për të transportuar një milion njerëz në Mars.


Shtuar 17.09.2020 17:02