Tare mohon zërat që lidhin Kumbullën me Lazion

Elefantët janë kafshët më frymëzues në natyrë dhe disa nga sjelljet që ata shfaqin tregojnë se sa janë emocionalisht.

Elefantët janë krijesa shumë të zgjuara dhe inteligjenca e tyre është diçka që shpesh anashkalohet nga njerëzit. Sipas shkencëtarëve ata kanë trurin më të madh kur krahasohen me kafshët që ecin në tokë.

Për shkak të natyrës së tyre të butë dhe të ngrohtë, shumë prej tyre keqtrajtohen për arsye të ndryshme. Zakonisht kapen dhe edukohen në robëri, dhe më vonë janë dërguar në cirk ose kopshte zoologjike.

Torturimi më i madh i elefantëve ndodh nga njerëz mizorë, përpara se të bashkohej me “ekuipazhin e cirkut”.

Këtu ju ofrojmë një histori të dy elefantëve, Shirley dhe Jenny, të cilat janë një shembull i shkëlqyeshëm se si elefantët janë emocionalë. Si vajza për fëmijë, ata u kapën nga stafi i cirkut dhe u detyruan të performojnë.

Të jetosh në rrethana të tilla ishte e tmerrshme për ta, por elefantët kishin njëri-tjetrin dhe duke mbështetur njëri-tjetrin u bënë miqtë më të mirë.

Sidoqoftë, gjërat për ta ndryshuan brenda natës, kur disa njerëz u futën në cirk dhe vodhën Jenny. Arsyeja për të vjedhur Jenny nga vullnetarët për një vend të shenjtë elefantësh ishte t’i jepte asaj një shans të dytë dhe të jetonte një jetë më të mirë sesa në cirk.

Ajo ishte e lumtur dhe bëri shumë miq në shenjtërore, por, diçka që i mungoi ishte shoqja e saj më e dashur Shirley.

Shirley ishte vetëm në cirk dhe njerëzit e egër ishin shoqëruesit e saj të vetëm. Vendimi i stafit të cirkut për të mos marrë ndonjë kafshë tjetër, ishte në të vërtetë i mirë sepse asnjë kafshë nuk u dëmtua.

Një ditë cirku vendosi të shpëtonte nga Shirley dhe ajo përfundoi në të njëjtin vend të shenjtë. Shirley nuk e priste ta takonte Jenny atje dhe ajo nuk kishte parë një elefant tjetër për dy dekada.

Jenny shkoi drejt Shirley, dhe lëshoi ​​britmat më të larta që dikush ka dëgjuar ndonjëherë. Në përpjekje për të përqafuar njëri-tjetrin, dy miq madje i përkulën baret. Pasi hapën derën, ata mund të përqafonin njëri-tjetrin siç duhet.


Shtuar 8.07.2020 14:18