Pse një laps në gojën tuaj mund t’ju bëjë më të lumtur

Ne mund të bëhemi më të lumtur duke buzëqeshur më shumë, sugjerojnë psikologët.

Pavarësisht nga shumë faktorë stresues, ne mund ta rregullojmë gjendjen shpirtërore duke përdorur një laps, thonë studiuesit. Pra, le të jemi krijuesit e lumturisë sonë dhe të mos lejojmë që ajo të zbehet.

Veprimet dhe sjelljet e thjeshta mund të formojnë emocionet tona.

Tema e lumturisë është studiuar për shumë dekada dhe disa studiues dolën me një mendim interesant. Veprimet e thjeshta të trupit tuaj mund të ndikojnë në emocionet tuaja.

Si një shembull i shkëlqyeshëm, ka prova që gratë me më pak besim në rolet drejtuese mund të ndihen të fuqizuara kur shohin një fotografi të një femre të fuqishme politike përpara tyre.

I njëjti mekanizëm ndodh me një buzëqeshje: “Të jesh i argëtuar tenton të të bëjë të buzëqeshësh dhe buzëqeshja ka tendencë të të bëjë të ndihesh i kënaqur”.

Disa studentë u pyetën për të vlerësuar se sa qesharak ishte një karikaturë. Dhe u bë një përfundim befasues. Ata që mbanin një laps në gojë, karikatura ishte më qesharake.

Pse një laps në gojën tuaj ka një efekt lumturie.

Një përsëritje e studimit me studentë dhe karikatura sapo ka provuar se teoria është e vërtetë përsëri. Ky veprim i thjeshtë ishte shumë efektiv. Pra, duke vendosur një laps në gojën tuaj në një mënyrë horizontale, buzët krijojnë automatikisht formën e një buzëqeshjeje. Dhe trupi juaj e njeh atë.

Ta themi thjesht, truri juaj po monitoron vazhdimisht të gjitha gjërat që ndodhin. Pastaj fillon t’i analizojë ata për të gjykuar se si po ndiheni. Pra, në thelb, ju mashtroni trurin tuaj me një shprehje të lumtur në fytyrën tuaj.

Efekti mund të zgjasë nga 15 minuta deri në 2 ditë.,/b>

Në një zbulim më kurioz, u vu re se efekti i një veprimi kaq të thjeshtë mund të zgjaste nga 15 minuta në 20 minuta deri në 2 ditë, dhe ky ndikim është konstant. Trupi dhe truri janë tepër të ndjeshëm dhe mund të korrigjohen me një stimul të lehtë.


Shtuar 24.09.2020 13:19