Njihet si “zona rozë”, si të ruajmë raportet në distancë gjatë periudhës së koronavirusit

Larg por afër, një sakrificë e madhe që ne të gjithë jemi të lutur ta bëjmë, sidomos këto ditë!

Është e vështirë. Është zhgënjyese. Është thjesht e trishtuar. Asnjë fjalë nuk mjafton për të përshkruar situatën dramatike në të cilën gjendemi. Ndjesia e pafuqisë është zëvendësuar me atë të përgjegjësisë. Ne jemi përgjegjës për personin tonë, familjen tonë, miqtë tanë dhe komunitetin tonë. Kjo përfshin një dozë më të madhe ose më të vogël sakrificash që askush nga ne nuk mund t’i shpëtojë. Zakonet, mënyra e jetesës ndryshojnë dhe, mbi të gjitha, të shohësh të dashurit e tu do të jetë gjithnjë e më të komplikuara, nëse jo edhe e pamundur.

Kjo është arsyeja pse ne kemi menduar t’ju ofrojmë disa metoda alternative, por po aq të efektshme, për të mbajtur marrëdhëniet në distancë të gjalla dhe duke i bërë njerëzit tuaj të kuptojnë se, megjithë distancën, ato janë akoma në mendimet tuaja.

Videochat me dashurit tuaj

Për momentin, në një botë të ndarë në një mijë copë, shumë prej nesh janë larg nga i dashuri i tyre. Por le të mos dekurajohemi, teknologjia do të kujdeset të na ndihmojë. Në fakt, nuk do të jetë e nevojshme të drejtoheni te pëllumba garash për të dhënë letra dashurie të gjata dhe të përzemërta, thjesht aktivizoni kamerën në internet që të ndjehen përsëri afër. Edhe pse do ta shihni veten vetëm përmes një ekrani kompjuteri, hiqni pizhamet, vishni veshjen tuaj më të mirë dhe pini një gotë verë, këto mund të jenë truket e vogla për ta bërë situatën sa më romantike.

Telefononi shoqen tuaj më të mirë

Jo, ju nuk mund të hiqni dorë nga biseda me miqtë, edhe në një moment krize. Por çfarë të bëni nëse nuk mund ta shihni vetë? Epo, për t’u ndjerë afër pavarësisht largësisë, bëni një premtim: çdo ditë, bëj një gjysmë ore telefonatë me mikun/eshën tënde. Thashetheme, anekdota të këndshme, kujtime të vjetra ose, në mënyrë të parëndësishme, përmbledhja e ditës tuaj, ju mund të flisni për gjithçka për sa kohë që ju mund të lehtësoni tensionin.

Blerje online për gjyshërit e ofruar nga ju

Gjyshërit, janë kaq të dashur për të gjithë ne. Në këtë periudhë izolimi, shmangia e takimeve me ta është kaq e rëndësishme për shëndetin tuaj. Por mos harroni se është kryesisht për të mirën e tyre që ju po e bëni atë, sepse të moshuarit janë njerëzit më të rrezikuar nga infektimi. Nga ana tjetër, ju mund tu tregoni gjyshërve tuaj gjithë dashurinë tuaj duke bërë blerje në internet dhe duke i dorëzuar ato në adresën e tyre. Në këtë mënyrë ju do të jeni në gjendje të kombinoni blerjet me kënaqësinë dhe ato do tu jenë jashtëzakonisht mirënjohës!

Biseda në grup

Pavarësisht nëse është me miqtë tuaj të vjetër, me shokët tuaj të klasës apo me familjen tuaj, pse të mos hapni një bisedë në grup për të komentuar programet, filmat apo seritë tuaja të preferuara së bashku? Në këtë mënyrë ju do të keni mundësi të ndani komente të drejtpërdrejta, reflektime, dhe shaka të mprehta, njësoj sikur të ndani të njëjtin divan me ta para TV-së. Ju lutemi, mos hiqni dorë nga kokoshkat, kurrë!


Shtuar 17.03.2020 09:29