Majmuni i zgjat dorën për ndihmë burrit që rrezikonte të sulmohej nga gjarpërinjtë

Bota natyrore nuk arrin të na befasojë thuajse kurrë, por një takim mes një orangutani dhe një burri në Boneo ka prekur zemrat e miliona njerëzve në të gjithë botën.

Fotografi amator Anil Prabhakar kapi momentin ku një nga majmunët e ishullit indonezian I drejtoi dorën për ndihmë një njeriu, i cili ndodhej në një lum të mbushur me gjarpërinj.

Prabhakar ishte në një ekspeditë të drejtuar nga Fondacioni Survival Borneo orangutan (BOS),në momentin që realizoi foton mbresëlënëse.

“Kishte raportime se në atë zonë kishte shumë gjarpërinj, ndaj dhe rojtari I ishullit erdhi për t’I pastruar ata. Kur rojtari ishte në ujë dhe po pastronte zvarranikët helmues, unë pashë një orangutan të vinte shumë pranë tij duke i zgjatur dorën për ta nxjerrë nga uji, pasi burri e kishte shumë të vështirë për të dale si pasojë e baltës së tepërt”, u shpreh Prabhaker për CNN.

Gjarpërinjtë helmues janë rreziku më i madh për orangutanët në Borneo, të cilët gjithashtu ndeshen nën kërcënimin e zjarreve të pyjeve, duke krijuar vështirësi në ndërtimin e habitateve dhe gjetjen e ushqimit nga ana e tyre.


Shtuar 8.02.2020 22:39