Koronavirusi: 5 rregulla të arta për ata që udhëtojnë në transport publik

Në jetën e përditshme, “masa e parë që duhet të zbatohet është sensi i zakonshëm i higjenës së rreptë që mund të parandalojë çdo infeksion”.

Ja se si ta bëni atë më mirë, duke ndjekur 5 rregulla themelore për të udhëtuar në trena dhe transport publik.

1.”Gjëja e parë është të shmangni kontaktet shumë të afërta dhe me fytyrën që do të mund të promovojnë transmetimin viral përmes ajrit”. Është më mirë të lëvizësh me mjete, prandaj, në raste jo veçanërisht të pikut, mbase të identifikosh rrugë alternative dhe të lëvizësh në këmbë ose me biçikletë, kur është e mundur.

2.”Kujdes nga kollitjet dhe teshtitja. Veprimi më i saktë është që gjithnjë t’i bllokoni ato me letra të disponueshme”.

3.Veshja e maskës mund të shërbejë si pengesë për kontakte veçanërisht të ngushta. Në çdo rast, mbetet zgjedhje personale dhe jo e detyrueshme.

4.Vendet, dorezat dhe parmakët ende mund të mbajnë një ngarkesë të caktuar virale, prandaj – edhe në rastin e veshjes së dorezave, “gjithmonë do të jetë e përshtatshme që të keni një dezinfektues me vete për të sanifikuar duart tuaja dhe për të zvogëluar përqendrimin viral sapo të dilni nga automjeti”.

5.”Gjithmonë mbani mend të lani duart shpesh”, duke përdorur ujë të nxehtë (virusi nuk i reziston temperaturave të larta) dhe ndoshta me një sapun antibakterial.


Shtuar 27.02.2020 19:00