Karafil në limon dhe portokall, truku efektiv për të eliminuar insektet dhe mizat

Pse të vendosni karafil në limon ose portokall? Mund të duket e çuditshme dhe disi absurde, por keni gabuar sepse ky është një truk mjaft i mirë për të eliminuar mizat dhe insektet e vogla nga shtëpia juaj! Një ilaç i dobishëm për t’u marrë parasysh, veçanërisht me ardhjen e verës!

Karafil në limon ose portokall, truku efektiv për të eliminuar insektet dhe mizat!

Përdorni karafil, limon ose portokall si metodë natyrale kundër insekteve, mizave dhe mushkonjave? Ky është një ilaç i thjeshtë dhe pa kosto për të pastruar shtëpinë nga këto insekte bezdisëse!

Përveç kësaj, kjo mund të zgjasë deri në 3 ditë dhe pas kësaj periudhe ju duhet vetëm të zëvendësoni karafilat.

Ja se si ta bëni atë:

Pritini një limon në gjysmë dhe vendosni brenda tij disa karafil. Pastaj, vendosini limonët në enë të ndryshme dhe shpërndajini ato në dhomat e shtëpisë tuaj. Në këtë mënyrë do të keni një dekorim të veçantë, një aromë elegante dhe një efekt të menjëhershëm ndaj insekteve!

Jo vetëm karafil, ja 2 receta të tjera natyrale

Më poshtë jepen 2 alternativa të vlefshme për ilaçin e përshkruar më lart. Të dy recetat janë efektive për të mbajtur mizat dhe mushkonjat larg shtëpisë!

Uthull, kanellë dhe pastrues!
Për këtë ilaç do t’ju duhet:

1 gotë ujë
1 lugë gjelle detergjent enësh
10 pika uthull
1 shkop kanelle
Në një gotë ujë, shtoni një lugë detergjent enësh, 10 pika uthull dhe një shkop kanellë dhe lëreni të pushojë për 3 ditë. Pas kësaj kohe, hidheni lëngun në një shishe dhe përdoreni për të spërkatur në pika strategjike siç janë tavolina, pemët frutore, etj.

Vaj limoni, vaj eukalipt dhe pambuk!
Për ilaçin e dytë do t’ju duhet:

1 top pambuku,
10 pika vaj limoni
10 pika vaj eukalipt
Në një gotë të madhe, futni një top pambuku. Hidhni 10 pika vaj limoni dhe 10 pika vaj eukalipt dhe mbyllni mirë me kapak. Lëreni për një ditë dhe më pas vendosni gotën e hapur afër dritareve dhe vendeve ku zakonisht hyjnë insektet dhe mizat.


Shtuar 27.06.2020 10:36