Arsyeja për të cilën duhet t’i hani më shpesh kikirikë

Kikiriku është një ushqim plot përfitime për shëndetin tuaj. Ai vjen nga Amerika e Jugut dhe i përket familjes së bishtajoreve, si dhe sojave.

Është një burim i mirë i proteinave dhe yndyrave dhe gjithashtu ka një përmbajtje të lartë të vitaminave dhe mineraleve thelbësore. Acidi oleik që ai përmban mund të zvogëlojë kolesterolin e keq, kështu që kikirikët rekomandohen si parandalues për njerëzit në rrezik nga goditje në tru, transmeton KosovaPress.

Kikirikët ndihmojnë në humbjen e peshës, dhe pasi përmbajnë shumë kalori dhe yndyrë, konsumimi i tij do t’ju mbajë të ngopur për një kohë të gjatë.

Një përfitim tjetër nga kikirikët është parandalimi i formimit të gurëve, i cili gjithashtu kontribuon në lëkurën e shtrënguar dhe përmirëson gjendjen shpirtërore. Por për shkak të vlerës së kalorisë së kikirikëve, mos hani më shumë se një grusht në ditë.


Shtuar 1.01.2020 09:32