9 zakonet e këqija që thithin energjinë tuaj

A ndjeheni vazhdimisht të rraskapitur dhe të lodhur dhe nuk e kuptoni pse? Arsyeja është se ne priremi të mbajmë zakone që thithin energjinë tonë, dhe ne nuk dimë si t’i shmangim ato.

1.Mbani premtimet

Mos bëni premtime që nuk mund t’i mbani. Në përpjekje për të qenë mirë, do të përfundoni duke shkatërruar reputacionin tuaj të mirë. Pra, nëse ju bëni një premtim, mbajeni atë!

2.Qëndroni larg njerëzve toksik

Shumë herë, duke dashur të ndihmojmë njerëzit, ne përfundojmë të marrim ankesa dhe energji negative nga të tjerët. Rrethoni veten me njerëz pozitivë dhe shmangni toksikët.

3.Paguani faturat në kohë

“Borxh ndaj askujt asgjë” duhet të jetë motoja jote. Gjithmonë paguaj borxhet në kohë. Trajtoni të tjerët ashtu si dëshironi të trajtoheni.

4.Mëso si të falësh të tjerët

Nëse zgjedhim të jetojmë me pafalësi, zgjedhim të vuajmë. Në vend që ta helmoni veten me urrejtje, zgjidhni të falni dhe vazhdoni përpara, pavarësisht nëse dikush meriton faljen tuaj.

5.Fokusohu në gjërat që pëlqen të bësh

Ndonjëherë duhet të bëjmë gjëra që nuk na pëlqejnë, por, kur është e mundur, të delegojmë detyrat dhe të përqëndrohemi te ato për të cilat kemi pasion.

6.Krijo kohë për çdo qëllim

Ka kohë për të pushuar dhe kohë për të vepruar. Të dy janë po aq të rëndësishëm dhe të domosdoshëm në jetën tuaj.

7.Përballu me vështirësitë

Mos u fshihni nga konfrontimet. Nëse diçka ju shqetëson, shpreheni dhe hiqeni nga jeta juaj. Mos prisni që zgjidhja të bjerë nga qielli.

8.Kujdesuni për shëndetin

Edhe mendja më e shkëlqyer nuk mund të bëjë pa një shëndet të mirë. Ata që kujdesen si për nevojat e tyre fizike ashtu edhe për shëndetin mendor janë shumë më të lumtur.

9.Lëreni jetën tuaj të rrjedhë

Ju jeni një pjesë e gjithçkaje, dhe gjithçka është pjesë e juve. Ndaloni së luftuari me jetën, pranojeni atë dhe lejo që të tërhiqeni nga rrjedha.


Shtuar 19.05.2020 09:52