5 mënyrat që kafshët shtëpiake na bëjnë më të shëndetshëm

Falë kafshëve shtëpiake, shëndeti ynë fizik mund të përmirësohet ndjeshëm.

Mbajtja e një kafshe shtëpiake dhe kalimi i kohës me cilësi me të mund të ketë një ndikim të madh. Për shumë njerëz, marrja e një kafshe shtëpiake ka ndryshuar jetën e tyre, transmeton lajmi.net.

Dhe për shkak se shumë njerëz raportuan se ndjehen më të shëndetshëm dhe më energjikë falë qenit, maceve apo kafshëve të tjera shtëpiake, shkencëtarët i mbështetën këto kërkesa me hulumtime.

Pronarët e kafshëve shtëpiake kanë presion më të ulët të gjakut.

Njerëzit me kafshë shtëpiake mund të kenë ndjeshëm ulje të presionit të gjakut dhe një zemër më të shëndetshme. Në fakt, shkencëtarët testuan mijëra njerëz dhe zbuluan se ata që zotërojnë kafshë shtëpiake kanë përmirësuar presionin e gjakut.

Qentë kanë një ndikim në nivelin e kolesterolit.

Ndërsa kafshët shtëpiake mund të ulin presionin e gjakut të një personi, nivelet e lipideve nuk preken vërtet nga kafshët shtëpiake. Sidoqoftë, ka ende njerëz që kanë parë përfitime në nivelin total të kolesterolit, si burrat që zotërojnë qen, për shembull.

Aktiviteti fizik i rritur.

Ndërsa të gjitha kafshët shtëpiake luajnë një rol të rëndësishëm në aktivitetin tonë fizik, qentë marrin vendin e parë. Ato ndikojnë në nevojat tona të veprimtarisë ditore. Në fakt, më shumë se gjysma e njerëzve që kanë qen kanë më shumë mundësi të arrijnë nivelin e rekomanduar të aktivitetit ditor.

Kafshët shtëpiake na ndihmojnë të bëjmë miq të rinj.

Kafshët shtëpiake, si lepujt, macet, qenët dhe hardhucat, të gjitha kanë një ndikim të rëndësishëm në jetën tonë shoqërore.

Edhe një pyetje e thjeshtë si: “Çfarë lloj kafshë keni?” ka fuqinë për të lidhur njerëzit dhe për të krijuar miqësi të reja. Për më tepër, njerëzit që kanë një qen ka të ngjarë të takohen dhe të bisedojnë me fqinjët e tyre.

Kafshët shtëpiake ndihmojnë fëmijët me vetëvlerësim të ulët.

Fëmijët që rriten me kafshë shtëpiake kanë më pak të ngjarë të kenë vetëvlerësim të ulët. Në fakt, ka shumë përfitime të ndryshme shëndetësore emocionale. Kafshët shtëpiake madje ndihmojnë për të përballuar ndjenjat e vetmisë, dhe në disa raste ankthi dhe depresioni në një moshë të re.


Shtuar 8.08.2020 18:33