Vazhdojnë lëkundjet në vend, ku ishte epiqendra dhe sa i fortë ishte

Tre lekundje termeti jane regjistruar ne oret e para te mengjesit te kesaj te merkure ne vendin tone, nderkohe qe njerezit kane kaluar nje nate mes frikes dhe ankthit.

Sipas Institutit te Gjeoshkencave, Energjise, Ujit dhe Mjedisit lekundja e fundit eshte regjistruar ne oren 06:55 me magnitude 3 dhe me epiqender ne Nikolice te Korces.

Para kesaj, ne vijim te lekundjeve qe pasuan goditjen e forte me magnitude 4.9 qe u shenua dje ne vend, u regjistrua nje lekundje me epiqender 3 km ne Veri te Bubqit.04:20 me magnitude 2 dhe me epiqender 4 km ne Veri Perendim te Bubqit ne Fushe Kruje.

Nderkohe, ne oren 02:13 nje tjeter lekundje eshte shenuar ne Derven po te Fushe Krujes, me magnitude 1.5.

Lekundjet pas goditjes me magnitude 4.9

Nderkohe qe pas asaj qe sizmologet e quajten pasgoditje te termetit te madh te 26 nentorit, pra lekundjes me magnitude 4.9, ne vend jane shenuar gjate nates se 28 janarit 5 lekundje, me nje magnitude qe per fat ka ardhur ne ulje.


Shtuar 29.01.2020 07:15