Vaksina e tuberkulozit shpëtim ndaj koronavirusit? Nisin testimet

Në Melburn, Australi, janë duke u bërë teste për të përcaktuar nëse një vaksinë 100-vjeçare kundër tuberkulozit, gjithashtu mund të mbrojë kundër infeksioneve të rënda të koronavirusit.

Bacillus Calmette-Guerin (BCG) nuk përdoret vetëm si një vaksinë kundër tuberkulozit në shumë vende të botës, por gjithashtu konsiderohet një imunoterapi për kancerin e hershëm të fshikëzës dhe kjo duket se forcon gjithashtu sistemin imunitar të trupit.

Është e rëndësishme të dihet nëse vaksina BCG mund të përdoret gjithashtu për të lehtësuar sëmundjen tek njerëzit e infektuar me koronavirus.


Shtuar 1.04.2020 10:29