Përfundon me debate të nxehta mbledhja e Këshillit Politik, s’ka marrëveshje

Ka përfunduar pas 4 orësh mbledhja Këshilli Politik për Reformën Zgjedhore.

Akoma nuk dihet nëse është arritur konsensus mes palëve politike, por janë të shumta çështje që ato kanë diskutuar duke pasur dhe debate të nxehta.

Përfaqësuesit e opozitës në tryezën e Zgjedhores Oerd Bylykbashi dhe Petrit Vasili në fjalën e tyre janë shprehur se PS-ja ka vetëm një qëllim dhe ajo është vjedhja e votave.

“Është i pamundur përsa i përket çështjeve të administrimit të zgjedhjeve nuk heq dorë vetë mbush kutitë vetë i numëron dhe vetë shpall rezultatin. PS ka vetëm një strategjinë vjedhjen dhe marrja e votave në tavolin, kjo është një detaj që opozita nuk do e lejojë.

Të gjithë propozime tona janë refuzuar pavarësisht fleksibilitetit të opozitës për të gjetur kompromis ne jemi përballur me refuzimin e çështjeve që garantojnë procesin zgjedhor. PS-ja do të krijojë një alibi dhe ti vendosë rregullat vetëm. Deri më sot kërkesat e opozitës janë refuzuar nga PS-ja, që nuk ka interes për reformën zgjedhore”, është shprehur Bylykbashi.


Shtuar 30.05.2020 19:17