Me pistoleta prej ari, ky është shqiptari që u bëri “gjëmën” biznesmenëve grekë

Pistoleta prej ari, jelekë të papërshkueshëm nga plumbi dhe një T-shirt me stil mafioz janë disa nga fotot e ngarkuara në faqet e tyre personale në rrjetet sociale nga pjesëtarët e grupit të shantazhit.

Udhëheqësi i dyshuar i organizatës kriminale fotografohej vazhdimisht me armë, duke dërguar kështu mesazhe për rivalët e brendshëm. Sidoqoftë, ekziston një tjetër foto interesante në të cilën është paraqitur krimineli shqiptar, i cili mori pjesë në një përplasje me armë me policinë ku mbeti i vrarë një person.

Krimineli u arrestua disa muaj më parë në Astakos pas një operacioni të madh nga Prokuroria pasi dyshohet se mori pjesë në një qark të madh të tregtarëve të drogës.

CNN grek ka zbuluar mënyrën se si tregtarët e vegjël jepnin para tek grupi pas kërcënimeve të tyre. I gjithë aktiviteti zhvillohej në një dyqan në Korydallos që ishte shndërruar në selinë e tyre.Përshkrimi i një prej punonjësve, të cilin CNN grek nxjerr në dritë, është tipik dhe tregon se paratë janë dorëzuar në zarfe të mbyllura.

“(…) Në orët e para të mëngjesit, njerëz të ndryshëm, burra, erdhën dhe më dhanë një zarf të mbyllur kafeje që kishte para brenda. Njëri prej tyre më kishte kërkuar disa herë një zarf dhe e pashë që futeshin para. Nga jashtë, skedarët nuk thanë asgjë. ”

Edhe shitësit e dyqaneve pranuan se u jepnin para shantazhuesve çdo muaj. “Askush nuk më ka kërkuar të paguaj mbrojtje, por për shkak se kam një problem me disa fqinjë që më shqetësojnë herë pas here, ndonjëherë i kam kërkuar nga ata që të më ndihmojnë. Ata kaluan andej dhe unë jepja një sasi të hollash çdo muaj për dyqanin ““Gojët” për veprimin e rrethit të grupit tani kanë filluar të hapen …

Një ish-anëtar i ka besuar duke zbërthyer të gjithë veprimtarinë e paligjshme dhe duke përshkruar detaje të grupit. Në dëshminë e tij, e cila zbulohet nga CNN grek, ai shprehet:

“(…) Fillova të rrija me P. rreth katër vjet më parë kur ai më ndihmoi sepse kisha disa ndryshime me Thr., I cili kishte kërkuar 100 € për të kthyer një motoçikletë. Disa shqiptarë e kishin vjedhur atë nga unë.. Pastaj filluam të varej shumë dhe ai shpesh më dërgonte për të kryer shërbime, për të blerë gjëra, për të marr para nga vende të ndryshme. Ai më kishte thënë ta quaja xhaxha”.

Burri, i cili gjeti guximin të flasë, përshkroi se si paratë ndryshuan duar për të arritur te të pandehurit.“… Unë shkoja çdo muaj dhe merrja para që dikush i dërgonte që ata të vinin. Kështu që shkova dhe i mora ato para. T …. më dha 30 deri 50 €.

Sidoqoftë, ditët që pasuan për ish-anëtarin e bandës ishin të errëta. Sipas tij, ai u sulmua ndërsa shtëpia e prindërve të tij u dogj.

“… Pas 15-20 ditësh, dikush shkoi në shtëpinë e nënës time në Drapetsona, theu xhamin, dhe i vuri zjarrit. Disa gjëra ndodhën … Në të njëjtën ditë, një fqinj më tha që pa një makinë të bardhë dhe pa targa duke dalë nga shtëpia”, tha ai, duke shtuar se banda merrte 400 euro në muaj për një dyqan për ta ‘mbrojtur’/panorama


Shtuar 9.07.2020 07:06