I dhënë pas artit por i dënuar për drogë, shqiptari arrestohet menjëherë pas provimit në Milano

Një histori e çuditshme ka dalë në dritë për një shqiptar i cili dashuron artin por kjo nuk e ka penguar që dikur të merret me trafikim të lëndëve narkotike.

Përreth një vit, ai kishte qëndruar i fshehur në Shqipëri, ndërsa ndaj tij ishte lëshuar një urdhër-arresti për drogë, për të cilën duhet të vuante 2 vjet e 6 muaj burg.

Por pasioni i tij për artin dhe studimet e çoi atë në Milano për të marrë një provim në Accademia di Brera, i fundit para tezës.

Qani Kelolli, me origjinë nga Berati, arriti të renditej në listën e 24 më të mirëve në degën “Anatomi artistike”, por policët e komisarit Centro e arrestuan atë të enjten e kaluar menjëherë pas provimit, sepse u gjet në posedim të një pasaporte të rreme greke.

Në fund të një përleshje të shkurtër, 46 vjeçari u ndalua nga forcat e rendit. Një polic raportoi një dëmtim të lehtë të muskujve në këmbë që u vlerësua i shërueshëm për 20 ditë.

Kur e bllokuan, siç i tha avokatit të tij, Simone Gatto, i cili e ka ndjekur në fatkeqësinë e tij gjyqësore për 15 vjet, se kishte ngrënë një sanduiç me një mësues dhe i shpjegoi se ishte hera e tretë që merrte një provim në këtë formë, gjithnjë në emrin e vërtetë, ndërsa në atë të rremë arriti të qarkullonte përreth Italisë.

Një vit më parë, kishte shpëtuar nga arresti shtëpiak, pasi kishte shqiptuar dënimin për vepra që lidhen me drogën gjatë kohës që ishte në kujdestari të shërbimeve sociale.

Për shumë vite, në të vërtetë, ai hyri dhe doli nga burgu, ndërsa në Bollate kishte qenë i pasionuar pas artit, një pasion i kultivuar më pas gjatë provës, ai kishte shkruar edhe një libër, “Lindur për të shkuar larg”, duke treguar historinë e tij të rehabilitimit në TV.

“Qaniu gjithmonë e ka dashur artin, ai është një njeri shumë i ndritshëm – thotë avokati i tij – ai ka bërë gjithçka për t’u riintegruar por shoqëria jonë nuk i ka dhënë shumë mundësi ta bëjë atë. Nuk është e lehtë nëse nuk keni leje qëndrimi. Ai e dinte që , në fund do të ishte dëbuar, dhe kjo siguri e çoi atë të arratisej”.


Shtuar 9.02.2020 09:10