Do të transportoheshin në Shqipëri, sekuestrohen në Itali 25 ton mbetje të rrezikshme

Në portin e Ankonës janë sekuestruar 25 ton mbetje të rrezikshme, dhe sipas mediave italiane do të dërgoheshin në Shqipëri.

Mbetjet janë pajisje elektorinike dhe elektrike. Mbetjet përmbanin kryesisht pajisje elektrike dhe elektronike, ndërsa bllokimi është bërë nga stafi i Agjencisë Doganore dhe Carabinierët.

Më 4 shkurt, doganat dhe karabinierët kontrolluan një ngarkesë të dyshimtë të pajisjeve elektrike (kabinën për sistemin industrial të kondicionimit të ajrit me motor; transformatorët e rrymës industriale; tifozët e ventilimit; konvektorët dhe mbeturinat e tjera elektrike) pa dokumentacionin e funksionalitetit dhe origjinës.


Shtuar 25.02.2020 11:05