Qytetarët e Kosovës thonë se nuk ndihen të rrezikuar nga koronavirusi

Sheshet e Prishtinës vazhdojnë të jenë të mbushura me qytetarë.

Edhe përkundër masave që ka marrë Qeveria për mbrojtje nga koronavirusi, kafiteritë e kryeqytetit kanë qenë të mbushura të enjten.

Madje, të paktë janë ata që kanë maska e mjete të tjera mbrojtëse, raporton KOHA.

Ndërkaq, vetë qytetarët thonë se nuk ndihen të rrezikuar nga virusi COVID-19 e qëndrimi në hapësira publike.

Ndërsa, Ministria e Shëndetësisë ka propozuar masa shtesë e plan funksionimi krahas vendimeve të marra të mërkurën në mbledhjen e Qeverisë.

Deri tani, në Kosovë nuk është konfirmuar asnjë rast pozitiv me koronavirus, kanë njoftuar autoritetet.

Edhe 11 rastet e dyshuara këtë të enjte kanë rezultuar negative.

Ndërkaq, Ministria e Shëndetësisë dhe IKSHP-ja u kanë rekomanduar qytetarëve t’u përmbahen masave që janë vendosur e të vetizolohen.

Qytetarët kanë pranuar edhe mesazhe në telefon nga MSH-ja për udhëzime se si duhet të mbrohen nga koronavirusi e si të veprojnë në rast të paraqitjes së simptomave.


Shtuar 12.03.2020 18:45