Osmani: Duke e votuar mocionin ne braktisim vullnetin e qytetarëve për ndryshimin që kërkuan

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani ka thënë se do të votojë kundër mocionit të mosbesimit të Qeverisë.

Ajo thotë se duke e votuar këtë mocion atëherë braktiset vullneti i qytetarëve për ndryshim.

“Ky në fakt është një fjalim që asnjëherë nuk do të doja ta mbaja. Ky mocion është ngritur nga qeverisë së ndryshimit, ku shumë politikanë duket se nuk e duan ndryshimin. Sot rrezikojmë ta humbim edhe atë fije solidariteti që e kemi gëzuar para pandemisë, kjo është e pashembullt”, ka thënë Osmani.

Ajo thotë se përmes rrëzimit të Qeverisë mjekët do të mbesin të vetmuar në luftën ndaj koronavirusit.

“Ëndrra për të mbisunduar tjetrin shndërrohet në një betejë meskine për pushtet. Në këtë çast kur egoja jonë na kërkon të mbushim apetitet tona politike, mjekët tanë po përmbushen të shpëtojnë secilën jetë, por ne kemi vendosur t’i lëmë ata të pashpresë në betejën e tyre jetësore. Duke i ndëshkuar ata me një lehtësi të madhe”, ka thënë Osmani.

Osmani thotë se do të duhej të diskutonin për masat shtesë për grupet më të rrezikuara nga koronavirusi. E shpallja e pandemisë, sipas saj, e rëndojnë gjendjen ekonomike të qytetarëve.

“Tani në Kosovë është një pandemi tjetër, ajo e dehumanizimit. Marrëveshja për bashkëqeverisje është kontratë, është besim, që duhet të respektohen nga të gjithë. Këto veprime do ta përdhosin vullnetin qytetar për ndryshim. Do ta vrasë shpresën që qytetarët patën nevojë për ndryshim. Qytetarë, rënia e Qeverisë nuk shënjon qëndresën tuaj ndaj të keqes. Asnjë rënie nuk është e përhershme. Si kryetare e Kuvendit jam përpjekur që të mbrojë secilin parim politik. Sikur ju të nderuar qytetarë kam besuar dhe besoj në vlerat dhe shpresën që e pamë në krijimin e kësaj qeverie”, ka thënë ajo.

Ajo thotë gjithashtu se ka respektuar secilën pikë të partisë.

Gjithashtu Osmani shton se beson se kjo Qeveri ka aftësinë të luftojë krimin e korrupsionin.

“Besoj se Qeveria ndërmjet LDK-së dhe VV-së ka qenë e zonja që ta luftojë korrupsionin dhe krimin e organizuar dhe këtë e ka dëshmuar në pak ditë, prandaj nuk mund të pajtohem me këtë mocion mosbesimi aq më tepër në një kohë të gjatë për qytetarët, sepse konsideroj se duke e votuar mocionin për shkarkimin e Qeverisë ne e braktisim vullnetin e qytetarëve tanë pikërisht për ndryshimin që e kanë kërkuar”, ka thënë Osmani. “Qytetarë, e di që sot ndjeheni të lodhur e të fyer, të jeni të sigurt se ashtu ndihem edhe unë sepse zëri juaj nuk është dëgjuar”.

Ajo thotë se ka të drejtën e plotë të flasë në emër të LDK-së.

“Dikush edhe mund të flasë në emër të LDK-së në aspektin legal, por e kam të drejtën e plotë morale të flas në emër të elektoratit të LDK-së. Unë e di se cila është kontrata që lidhëm me qytetarët, ajo ka qenë jo koalicion me partitë e PAN-it dhe po luftimit të krimit dhe korrupsionit. Unë jam kundër çdo marrëveshje me partitë e PAN-it dhe nuk e thyej besimin e qytetarëve për asnjë çmim. Partitë e PAN-it, që kanë shpenzuar edhe rezervat shtetërore, kemi thënë se do t’i çojmë në opozitë”, ka thënë Osmani.

Ajo theksoi se do të votojë kundër këtij mocioni.

Osmani gjithashtu shpalosi mesazhin e vajzës së Nekibe Kelmendit, Kosovares, e cila ka bërë thirrje që të mos votohet ky mocion mosbesimi.

“Në asnjë rast nuk ndihem mirë kur flitet në emër të njerëzve që nuk janë këtu. Duke qenë se e kam pasur shembull për gjithnjë, unë sot kam marrë një mesazh krejtësisht personal nga vajza e saj e cila ka kërkuar edhe të lexohet. E ndjej detyrim që ta lexoj: Kosovare Kelmendi thotë që me shpirt e me mendje e lutje jam me juve, por mos e votoni mocionin e mos na detyroni të lëmë edhe varret e të ikim nga ky vend. Sepse po u vra shpresa mua vetëm emri do të më mbetet kosovare sepse Kosovë të ëndrrave të prindërve të mi më nuk do të ketë”, tha Osmani.


Shtuar 25.03.2020 21:40