Kosova e 12-ta në Europë për numrin më të vogël të vdekjeve

Kosova renditet e 12 në Europë për numrin e vogël të vdekjeve në 100 mijë banorë si pasojë e koronavirusit. Ndërkohë, bazuar në vdekjet në një milion banorë nëbotë, Kosova renditet e 42’ta. Në të dyja rastet, vendi i parë në botë për numër të vdekjeve është Belgjika.

Numri i të prekurve por edhe të vdekurve nga Covid -19 po vazhdon të shënojë rritë nëpër botë. Sipas bazës së të dhënave nga ‘Johns Hopkins University’, deri sot, 09 Maj 2020, në botë sit ë konfirmuar nga ky virus janë mbi 3.95 milionë perona dhe mbi 275 mijë vdekje të konfirmuara. SHBA-të po prijnë me mbi 1.28 milion raste të regjistruara dhe mbi 77 mijë persona të vdekur. Në Evropë, Spanja ka numrin më të madh të të prekurve (mbi 222 mijë), pastaj Italia (mbi 217 mijë), por Mbretëria e Bashkuar ka numrin më të madhë të të vdekurve me mbi 31 mijë.

Ndërsa në raport me numrin e popullsisë, më së shumti vdekje ka në Belgjikë, me 746.01 vdekje për 1 milion banorë, pasuar nga Spanja (562.86) dhe Italia (499.79).


Shtuar 9.05.2020 14:37