Punëtorët e Google kërkojnë të shkurtojnë kontratat me policinë

Më shumë se 1600 punonjës të Google po kërkojnë që kompania të ndalojë shitjen e teknologjisë në departamentet e policisë, transmeton lajmi.net.

“Ne jemi të zhgënjyer kur dimë që Google ende po u shet forcave të policisë dhe reklamon lidhjen e tij me forcat e policisë si disi përparimtare, dhe kërkon shitje më të zgjeruara sesa prishje të lidhjeve me policinë dhe bashkimin e miliona njerëzve që duan të shpifin këto institucione”, thuhet në letër, sipas Techcrunch.

Letra, e nënshkruar nga 1666 punonjës, iu drejtua Drejtorit të Përgjithshëm të Alfabetit, Sundar Pichai. Alfabeti është kompania mëmë e Google. Punonjësit e Google kanë bërë që kompania të bëjë ndryshime më parë.

Punëtorët kanë dhënë dorëheqjen në protestë ndaj Google duke zhvilluar teknologji të inteligjencës artificiale për ushtrinë, duke çuar në kompani duke u zotuar të mos punojë kurrë në projektet e armëve të AI.

Punëtorët gjithashtu janë larguar në përgjigje të kompanisë ndaj akuzave të ngacmimit seksual.

Në një deklaratë, Google tha se ishte “e përkushtuar për punën që bën një ndryshim domethënës për të luftuar racizmin sistemik, dhe punonjësit tanë kanë bërë mbi 500 sugjerime të produkteve javët e fundit, të cilat ne po shqyrtojmë”.


Shtuar 24.06.2020 09:43