Surprizuese, Tottenham kalon Man.City dhe Liverpool si klubi më i vlefshëm në Angli (FOTO LAJM)

Sipas një studimi universitar, Tottenham është shpallur ekipi më i vlefshëm në Premier League.

Pavarësisht se kaloi joformë të mirë këtë sezon pas arritjes marramendëse të finales së Ligës së Kampionëve të vitit të kaluar, Tottenham ka arritur në një farë mënyre të mposhtë ekipet si Manchester City dhe një Liverpool të ringjallur me modelin e tyre të biznesit.

Ekipet janë vlerësuar nga shumë këndvështrime dhe, megjithë që Spurs ende nuk kanë fituar trofe, klubi verior i Londrës po shkëlqen ndaj rivalëve kur bëhet fjalë për vlerën monetare.

Në një organ të ri të punës të përpiluar nga eksperti i financave të futbollit të Menaxhimit të Shkollës së Menaxhimit të Universitetit të Liverpoolit, Kieran Maguire, Tottenham është treguar se ka fituar, falë sistemit të tyre shumë të regimuar dhe përgjithësisht të ulët të pagave, së bashku me një stadium ‘shumë komercial’ me potencial të fitimit të vazhdueshëm.

Shifrat e reja tregojnë rritjen dhe rënien e skuadrave të mëdha, kur vendosen kundër një modeli krahasimi të realizuar fillimisht në 2018.

Spurs, të cilët tani renditen të parët me një vlerë të përgjithshme klubi prej 2.567 biliardë, ngjiten nga pozicioni i tyre i tretë në 2018.


Shtuar 29.04.2020 08:23