Pylli Laurisilva i mbushur me pemë 500-vjeçare të vjetra (FOTO LAJM)

Ka shumë vende në botë që kanë nevojë për mbrojtje nga ligji që të mos shkatërrohen.

Pyllu Laurisilva është një pyll që dikur mbulonte një pjesë të madhe të Evropës Jugore rreth 15-40 miliona vite më parë.

Është i vendosur në Parkun Natyral të Madeira dhe është pjesa më e madhe që ka mbijetuar.

Laurisilva e Madeira

Ky ishull është vendi më i bukur i Evropës për të udhëtuar. Miliona turistë vizitojnë ishullin e mahnitshëm me një florë dhe faunë të bukur.

Ishulli është i njohur edhe për siguri të madhe sepse niveli i krimit është shumë i ulët.

Është shumë i njohur edhe për mjegullën e mëngjesit. Mjegulla shpërndahet në pyll dhe mbulon të gjitha pemët.

Ka shumë vende për hiking që mund të relaksoheni dhe ta shijoni pamjen e bukur të natyrës. Pemët të cilat gjenden në pyll janë të vjetra 500 deri në 800 vite.


Shtuar 4.07.2020 19:13