Mesatare mbi tetë, ndryshojnë kriteret për pranimin në universitet (FOTO LAJM)

Përveç ndryshimi të formatit të provimit, maturantët këtë vit do të përballen me kritere të reja për pranimin në universitar.

Sipas Vendimit në Këshillin e Ministrave, u vendos rritja e mesatares për të vazhduar ciklin e parë universitar gjatë vitit 2021-2022.

Ministrja Besa Shahini e kishte paralajmëruar këtë ndryshim në një seancë plenare.

Për t’u pranuar në universitete, si në ciklin Bachelor dhe Master, mesatarja shkon nga 6,5 në 7.

Ndërsa për të vazhduar mësuesi, studentëve u duhet ta kenë mesataren 8 e lartë.


Shtuar 18.06.2020 14:49