Ky është papagalli më i veçantë në botë (FOTO LAJM)

Papagalli është shumë i rrallë dhe është i vetmi papagall alpine në botë.

Zogj ishte shpallur si Zogu i vitit më 2017, është atraktiv për njerëzit kudo që shkon sepse është ndër zogjt më inteligjent.

Si zogjtë e tjerë, Kea është shumë i bukur me ngjyra të veçanta dhe zëri i tij krijon një atmosferë relaksuese.

Fatkeqësisht kea i përket grupit të zogjve në zhdukje, kjo për shkak të gjuetisë së shumtë. Meshkujt Kea janë më të mëdhenj se sa femrat.


Shtuar 7.07.2020 14:11