Irani apo SHBA-ja? Njihuni me ushtritë më të fuqishme në botë

Për fat të keq, shumë vende e kanë testuar fuqinë e tyre ushtarake përmes konflikteve dhe betejave përgjatë historisë.

Edhe pse njerëzimi sot synon të mendojë se konfliktet ushtarake iu përkasin librave të historisë, ka ende një sërë konfliktesh të përshkallëzuara që shihet edhe sot e kësaj dite.

Kështu aktualisht ajo që po shkakton frikë në botë është konflikti që u ndez mes Iranit dhe Amerikës pas vrasjes së gjeneralit Soleiman.

SHBA-të kanë fuqi më të mëdha ushtarake ndërsa e vetmi aspekt luftarak ku Irani mund të bëjë konkurencë është nëpërmjet Flotës detare që e ka shumë të fuqishme.

Ndonëse shumica e vendeve të Perëndimit janë angazhuar në misione paqeruajtëse, në vend të misioneve luftarake, shumë prej tyre kanë sërish ushtri të fuqishme dhe me armë të teknologjisë së avancuar.

Por, cilat janë ushtritë më të fuqishme në botë? Nga e fundit te e para, ja renditja e 24 ushtrive. Për shumë, ndiqni fotogalerinë që shoqëron këtë lajm. /albeu.com/


Shtuar 8.01.2020 15:28