DEA aksion në Kolumbi, arrestohet bossi shqiptar i drogës: Kapen 333 kile kokainë

Një shtetas shqiptar është vënë nën prangat policisë në Kolumbi, pas një operacioni të kryer në bashkëpunim me DEA.

Bashkë me shqiptarin Agim Cerma, i njohur si ‘Jimmy”, janë arrestuar edhe 4 bashkëpunëtorët e tij kolumbian.

Këta pesë persona u kapën për qëllime ekstradimi, në përgjigje të një kërkese nga një gjykatë e SHBA.

Cerma ishte në krye të veprimtarive të grupit të strukturuar kriminal. Mediat e huaja shkruajnë se ai mori një sasi parash nga Evropa për të blerë kokainë dhe më pas të garantonte dërgimin e drogës në fluturimet nga aeroporti ndërkombëtari ‘Alfonso Bonilla Aragón de Palmira’.

Më tej, mediat shkruajnë se ka të dhëna që paratë hynë në Kolumbi përmes ndërmjetësve financiarë dhe sipas hetimeve shtetasi shqiptarë dhe bashkëpunëtorët e tij ishin të lidhur me ‘Klanin e Golfit’ dhe grupe të tjera kriminale për të blerë dhe transportuar kokainën.

Po ashtu, ata kanë vendosur kontakte me kontrollorët e trafikut ajror dhe personelin e mbikëqyrjes aeronautike për t’i lejuar ata të heqin ngarkesën.

Përveç Agim Cermës,në pranga u vunë edhe:

William Cruz Pérez, i cili do të ishte njeriu i besueshëm i shtetasit shqiptar dhe personi i ngarkuar me koordinimin e blerjes dhe magazinimit të kokainës dhe krijimin e vendeve për dorëzimin e parave.

Pedro Antonio Penagos Londoño, përgjegjës për mbledhjen e drogës në ndërtesat pranë Aeroportit Alfonso Bonilla Aragón.

Jairo Fernando Cardona López, i akuzuar për kontakte me kontrollorët ajrorë dhe personelin e sigurisë nga terminali ajror për të lejuar hyrjen dhe daljen e kartave.

Edëin Durlandy Montilla González, alias ‘Kimist’, i cili dyshohet se shoqëronte përpunimin e klorhidratit të kokainës në laboratorë.

Në procesin e identifikimit dhe gjetjes së anëtarëve të dyshuar të këtij grupi të trafikut të drogës, u sekuestruan më shumë se 333 kilogramë kokainë dhe më shumë se 2,000 milion pesos.


Shtuar 19.07.2021 08:17