Trump i frikësuar për jetën nga COVID-19: A do vdes dhe unë si miku im?

“A do të përfundoi si Stan Chera? A do të vdes?”

Gazetari i magazinës Vanity Fair, Gabriel Sherman, perms një postimi në Twitter ka treguar se si presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, i pyeti mjekët se a do të vdès si miku i tij nga Covid-19.

Sipas burimeve të Sherman muhabetet në Shtëpinë e Bardhë kanë qenë më dramatike se sa ajo që publikoi Shtëpia e Bardhë.

Sipas tij, Trump u frikësua pasi gjendja e tij u përkeqësua me Covid-19, sa që pyeti se a do të vdès si miku i tij Stan Chera, ky i fundit mik i Trumpit që vdiq në Prill nga Covid-19.

“Sipas burimeve, Trump të premtën tha se ai “mund të shkonte në qendrën mjekësore “Walter Reed” vullnetarisht. Por, ai do të merrej jovullnetarisht pa marrë parasysh se gjendja e tij u përkeqësua më vonë.

Mjekët i thanë Trumpit se nësë do të presë, mund të humbte aftësinë për të ecur dhe do të shoqërohej me “Marinë One”, shkruan Sherman.

“Bisedat me republikanët të afërt me Shtëpinë e Bardhë gjatë 112 orëve të fundit tregojnë se kanë qenë shumë më të tmerrshme se ajo cfarë Shtëpia e Bardhë tha.

Para se të dërgohej në Walter Reed, Trumpi filloi të pyeste mjekët “A do të përfundoi si Stan Chera? A do të vdes?” Chera ishte mik i Trumpit në NYC që vdiq nga Covid-19 në prill”, ka thënë Sherman.


Shtuar 3.10.2020 18:45