E kërcënuar nga koronavirusi, Lituania gati të lehtësojë masat

Lituania do të fillojë të lehtësojë masat e bllokimit ndaj koronavirusit këtë javë, të vendosura muajin e kaluar.

“Për shkak të kufizimeve të rrepta, Lituania ka hasur një rritje të mprehtë të rasteve nga Covid-19 që u ndesh në Evropë, si në Itali, Spanjë, Britani të Madhe,” tha shefi i autoritetit shëndetësor publik në Lituani, me anë të një letre drejtuar qeverisë.

Dyqanet mund të rihapen nga e enjtja dhe bizneset e shërbimit të klientëve, të tilla si parukierët, bibliotekat, muzetë dhe kurset e golfit, mund të rifillojnë nga 27 Prilli, sipas faqes së internetit të qeverisë.

Bizneset do të duhet të kufizojnë numrin e klientëve në ambientet e tyre në jo më shumë se një person për 10 metër katror.

Qeveria tha gjithashtu se masat e bllokimit të plotë nuk do të hiqen deri më 11 maj, të vonuara nga data origjinale e 27 prillit.


Shtuar 22.04.2020 14:25