Bota rrezikon të preket nga pandemia e eshtrave të luanit

Bota rrezikon të preket nga një tjetër pandemi, pikërisht nga tregëtia e eshtrave të luanëve.

Ekspertët kanë ngritur alarmin se tregtiae tyre e përdorur për “ilaçet” kineze, verërat dhe stoli mund të shkaktojë një pandemi të re globale.

Një libër i ri nga Lord Ashcroft që titullohet “Lojë e padrejtë”, zbulon praktikat e sëmundjes të kryera në 333 ferma në Afrikën e Jugut, ku macet e mëdha edukohen dhe zbukurohen për skeletet e tyre.

Industria shumë milionëshe është e nxitur nga kërkesa në Kinë dhe Azinë Jug-Lindore për ilaçe tradicionale sipas The Sun. Në librin e ri, zbulohet se disa luanë janë ‘prishur’ ndërsa ato janë akoma gjallë, sepse i jep skeletit një ngjyrë rozë, shkaktuar nga gjaku që lihet në kocka.

“Lojë e padrejtë” detajon një operacion të fshehtë nga shërbimet e sigurisë, përfshirë ushtarët ish-britanikë, për të ekspozuar industrinë e ndyrë, duke përdorur një tregtar si një “agjent të dyfishtë” të fshehtë.

Një nga pretendimet më serioze nga nënkryetari i ish-Tory Lord Ashcroft është se luanët që lindin në robëri, janë rritur në kushte të tilla të neveritshme sa të mund të përhapnin sëmundje fatale, siç janë tuberkulozi dhe botulizmi.


Shtuar 14.06.2020 15:53