Si regjistron Google rrugët anembanë botës?

Aty ku është e shtruar është edhe më e lehtë, ndez makinën dhe kamera kthehet. Problemi janë të gjitha shtigjet malore dhe ecjeje dhe ngjitjet, shkretëtirat, muzetë, stacionet e metrosë dhe gjithçka tjetër që Google dëshiron të ketë në Street View, por që nuk mund t’i kapë me një kamerë makine.

Street View është ideja e Larry Page, bashkëthemeluesit të Google, i cili dëshiron të bëjë diçka të paimagjinueshme më parë, në të gjithë botën mund të “shëtisni” përmes një kompjuteri.

Në vitin 2006, Page merr personalisht fotot e para të mjedisit të San Franciskos, të cilat përdoren për praktikën dhe zhvillimin e projektit. Versioni i parë i Street View është i disponueshëm për publikun tashmë në maj 2007.

Kamerat e para të përdorura për Street View janë 4 megapikselë. Sot janë 140 megapikselë.

Pas pesë vitesh punë, në vitin 2012, Street View del jashtë rrugës. Këtu nuk ka vetura, por njerëz, deve, dele, të ngarkuar me autoregjistruesin personal me peshë rreth 16 kilogramë.

Hapi tjetër për Google është nxjerrja e një gjenerate të re kamerash që mund të montohen në çdo makinë. Google është veçanërisht krenar që në këtë gjeneratë arriti të paketojë teknologjinë që dikur zinte të gjithë sediljen e pasme të një makine në një kuti që peshon rreth 7 kilogramë.

 

Shtuar 19.08.2022 19:37