Shkeljet e të dhënave prekën gati 6 miliardë llogari në 2021

Shkeljet e të dhënave në 2021 vendosën një rekord të ri me 5.9 miliardë llogari të prekura nga hajdutët dixhitalë, sipas një raporti të ri nga një ofrues VPN.

Shkelja më e madhe e periudhës ishte në fakt një kombinim i disa operacioneve kibernetike gjatë një periudhe pesëvjeçare që përmbante 3.2 miliardë kombinime unike të postës elektronike dhe fjalëkalimeve nga Netflix, LinkedIn dhe veshje të tjera në internet, raportoi AtlasVPN , e cila përpiloi statistikat e saj nga një sërë burimesh të disponueshme publikisht.

Marrja masive e të dhënave u ofrua për shitje në rrjetin e errët për 2 dollarë amerikanë, vuri në dukje raporti./albeu.com


Shtuar 2.02.2022 15:41