Pronari i Jaguar Land Rover humb mbi 1 miliard dollarë për tre muaj

Pronari i Jaguar Land Rover (JLR) Tata Motors ka njoftuar për një humbje tronditëse tremujore prej më shumë se 1 miliard dollarë.

Kjo erdhi derisa kompania indiane nënshkroi 2.1 miliardë dollarë për rinovimin e biznesit të saj të makinave luksoze me bazë në Mbretërinë e Bashkuar.

 

 

Ai paralajmëroi gjithashtu se një mungesë globale e gjysmëpërçuesve po ndikon tani në planet e prodhimit për tremujorin aktual.

Muajin e kaluar JLR ndaloi përkohësisht prodhimin në dy fabrikat e saj kryesore në Britani për shkak të mungesës së çipave.

Në muajin e tretë, më 31 mars, Tata Motors ka raportuar se ka humbur 1.4 miliardë dollarë, krahasuar me pritjet për fitim për 365.4 miliardë dollarë.

Kjo ishte edhe kur shitjet e JLR në Kinë u rritën me 127% nga një vit më parë dhe shitjet e përgjithshme me pakicë të Tata Motors, të cilat zënë pjesën më të madhe të të ardhurave, u rritën me 12.4%.

Shtuar 22.05.2021 21:47