Google Chrome nuk lejon më fshirjen e historisë së kërkimit

Në versionin aktual 97 të Chrome të Google dhe projektin falas Chromium, motorët e kërkimit të instaluar si parazgjedhje nuk mund të fshihen thjesht në “Settings’, siç raportohet nga Golem.de.

Më parë ekzistonte një opsion i thjeshtë fshirjeje që mund të përdorej me 2 klikime, por nuk shfaqet më.

Ofruesi i shfletuesit fillimisht donte të merrte këtë hap për të parandaluar përdoruesit që ta fshinin aksidentalisht atë.

Duket se operacioni i thjeshtë i fshirjes ishte tashme pjesë e kaluarës.

Ndërkohë, kompania dëshiron të hetojë çështjen themelore ku motori i kërkimit të paracaktuar po ndryshohet nga përdoruesit pa vullnetin e tyre.

Shtuar 19.01.2022 11:59