ZYRTARE/ Futbolli anglez do të bojkotojë mediat online, shkak abuzimi

Futbolli anglez, do të bojkotojë mediat sociale shkaku i abuzimeve online që po ndodhin nga individë të ndryshëm.

Problemi i abuzimit online sa vjen e shtohet me mediat sociale, kjo gjë ndikon edhe në psikologjinë e futbollsitëve në kohërat moderne.

Për këtë, Federata angleze e futbollit, Premierliga, Lia e Femrave, dhe të gjitha institucionet në lidhje me futbollin në Angli, kanë vendosur që të bojkotojnë mediat sociale nga 30 prilli deri më 3 maj.

Arsyeja e bojkotit është rritja e vetëdijes për diskriminimin që po ndodhë online në Angli.

Bashkangjitur ndaj këtij vendimi, tani edhe klubet kanë filluar të konfirmojnë bojkotimin.

Chelsea poashtu ka konfirmuar se do të bojkotojë mediat sociale në këto ditë, si shenjë solidarizimi.


Shtuar 24.04.2021 23:29