Vendimi i çuditshëm, skuadrave të Serie A do t’u ndalohet fanella me ngjyrë të gjelbër

Klubeve të Serisë A do t’u ndalohet të veshin fanella të gjelbra, duke filluar nga sezoni i ardhshëm 2022-2023.

Rregulli gjithashtu vlen edhe për çorapet dhe pantallonat e shkurtra.

Nëse në fanellë përdoren më tepër se tre ngjyra, atëherë njëra prej tyre duhet të jetë dominuese në gjitha pjesët e veshjes.

Pse u bë ky ndryshim? Kompanitë televizive kanë bërë thirrje për ndryshim pasi ata thonë se ngjyra e fanellave dhe fushës është shumë e ngjashme, dhe kështu ata nuk mund t’i vërejnë lojtarët se ku gjenden, teksa prania e fanellës së gjelbër vështirëson shikimin e ndeshjes.

Ndërkohë në Serie A, vetëm Sasuolo mund të themi se ka ngjyrë të gjelbra në fanellë e parë, ndërsa vitin e kaluar dhe Lazio përdori një ngjyrë neon të gjelbër.

Edhe Atalanta kishte fanellat e dyta me ngjyrë të gjelbër.

 

Shtuar 16.07.2021 16:07