Ronaldo dhe Maguire, lojtarët më të abuzuar në Twitter

Cristiano Ronaldo dhe Harry Maguire i Manchester United janë abuzuar më shumë në Twitter nga lojtarët e Premier League.

Analiza e 2.3 milionë postimeve në Twitter në gjysmën e parë të sezonit të kaluar gjeti afro 60,000 postime abuzive, duke prekur 7 nga 10 lojtarët më të mirë.

Raporti identifikoi dy kulme në frekuencën e cicërimave abuzive.

E para erdhi në ditën kur Ronaldo iu bashkua Manchester United më 27 gusht 2021, duke gjeneruar tre herë më shumë tweet-e se çdo ditë tjetër (188,769), nga të cilat 3,961 ishin abuzive. Me 2.3%, që është pak më e ulët se mesatarja ditore.

Vëllimi i postimeve mund të llogaritet kryesisht për shkak të 98.4 milionë ndjekësve të Ronaldos. Në këtë ditë sulmuesi portugez u përmend në 90% të të gjitha postimeve në Twitter që synonin futbollistët e Premier League dhe 97% të postimeve abuzive.

Kulmi i dytë erdhi më 7 nëntor kur mbrojtësi Maguire kërkoi falje në Twitter pas humbjes 2-0 të Manchester United në shtëpi nga Manchester City./albeu.com