Pas Fati dhe Pedri, Barcelona po përgatitet për rinovimin me Gavi

Pablo Paez Gavira ‘Gavi’, 17 vjeç, është sensacioni i futbollit botëror pasi u vendos te Barça dhe mahniti skuadrën spanjolle pasi ishte debutuesi më i ri në histori. Në klubin e Barçës e kanë të qartë se ai është një futbollist i së tashmes dhe i së ardhmes dhe prandaj që nga shtatori i kaluar filluan të flasin për rinovimin e tij.

Biseda që zhvillohen me maturi dhe me afinitet total mes të dyja palëve. Gavi gjithmonë ka dashur të qëndrojë në Barcelonë dhe është çështje e hollësive. Pavarësisht kësaj, nga entiteti culé duan të përfitojnë nga këto ditë për të dhënë shtyrjen përfundimtare dhe për të mbyllur kontratën e re të andaluzianit. Ideja që është diskutuar deri tani, si në rastin eAnsu dhe Pedri , do t’i lidhin atij një kontratë të re, e cila do të ishte për pesë sezone, deri në vitin 2026. Të tjera aspekte mbeten për t’u përcaktuar, si klauzola, e cila gjithashtu do të jetë e paarritshme për ta mbrojtur atë.

Gavi përfundon kontratën e tij në qershor 2023. Rinovimi i tij i fundit, në të cilin të gjitha palët bënë përpjekje, u nënshkrua në shtator 2020, duke rezultuar në një kontratë për tre sezone. Tani, në moshën 17- vjeçare , Barça dëshiron të sigurojë një kontratë të re për të zgjatur kohëzgjatjen dhe përshtatjen e kushteve me një lojtar të ekipit të parë. Dhe, padyshim, dhe më shumë pas shfaqjeve të tij të fundit, ata duan ta mbrojnë atë për çdo rast. Edhe pse ata e dinë për besnikërinë e Gavi , nuk është kurrë keq të rritet klauzola e përfundimit për të shmangur surprizat. Sot është 50 milionë euro, ndonëse do të shkonte në 100 ‘kile’ kur të ndodhë që të ketë një rekord të ekipit të parë. Me kontratën e re mund të arrijë në 1000 milionë, si në rastin e Pedrit apo Ansusë, por shifra e saktë ende nuk është përcaktuar.

Po kështu, të dyja palët janë duke negociuar dhe predispozita që nga dita e parë ka qenë totale mes klubit, lojtarit dhe agjentit të tyre, Iván de la Peña. Ashtu si në negociatat e mëparshme, mirë, sepse ideja e Gavi ka qenë gjithmonë të ketë sukses në Barça. r.t/albeu.com


Shtuar 15.11.2021 17:11