Një rajon i tërë në Suedi po vuan për shkak të Haaland

Statistikat e Erling Haaland pasi u transferua te Man City fluturuan në hapësirë. Në 16 ndeshje të sezonit aktual, norvegjezi shënoi 22 gola dhe dha tre asistime.

Për çfarë po flasim?

Në bregun jugperëndimor të Suedisë ekziston një qark (ndarja lokale e ndarjes administrative-territoriale) të quajtur Halland, e cila është shtëpia e më shumë se 300 mijë njerëzve.

Ja disa foto piktoreske nga kjo zonë:

Nëse shkruani emrin e kësaj në Google, motori i kërkimit do të shfaqë me qetësi: “Ndoshta e kishit parasysh Haaland?” Jimmy Sandberg, i cili është përgjegjës për turizmin në Halland, thotë se ky është një problem i madh për rajonin.

“Ne jemi Haaland, ai është Haaland. Popullariteti i Erling e zbeh shumë praninë tonë në internet. Fatkeqësisht për ne, të gjitha përpjekjet për të promovuar Haaland në internet po dështojnë. Nëse kjo vazhdon, atëherë rajoni ynë rrezikon të bëhet një Atlantidë e re dhe një vend që do të mbetet vetëm në historinë dhe shkrimin e lashtë”, thotë Jimmy.

Sandberg vëren se shpërthimi i popullaritetit të Haaland ka çuar në faktin se fjala “Haaland” (megjithëse në një kuptim tjetër) tani përmendet më shpesh në rrjetet sociale. Jimmy gjithashtu nuk hezitoi të ftonte Haaland për të vizituar rajonin dhe siguroi se shumë norvegjezë zakonisht shkojnë me pushime në plazhet lokale dhe se Erling do të ndihej si në shtëpinë e tij. /G.D albeu.com/


Shtuar 5.11.2022 15:06