Milano, letra nga Gazidis për partnerët: Kapitulli i ri emocionues i Superligës, mezi presim

Edhe Milani ndërhyn për të bërë të qartë pozicionin e tij në Superligë . E bën këtë përmes CEO të tij, Ivan Gazidis , i cili në një letër drejtuar partnerëve tha se ishte entuziast dhe i gatshëm për të filluar me projektin e ri:

“Ai do të përfaqësojë fillimin e një kapitulli të ri emocionues në lojën e futbollit .  Ne mezi presim të fillojmë këtë udhëtim . Pastaj një siguri për angazhimet kombëtare : Seria A do të mbetet gara më e rëndësishme e fundjavës në Itali dhe Milani është krenar që mbetet një pjesë e rëndësishme e strukturës së futbollit italian”. shkruan Gazidis

LETRA

“I dashur partner, si një pjesë e rëndësishme e familjes Milan, unë doja t’ju shkruaj për njoftimin dje në mbrëmje (dy ditë më parë, ed) mbi të ardhmen e futbollit evropian. Bashkohuni për të krijuar një konkurs të ri të mesjavës, Super League Qëllimi është krijimi i një formati në të cilin ekipet më të mira garojnë më rregullisht, duke përmirësuar cilësinë dhe intensitetin e përgjithshëm të futbollit evropian. Ne jemi të sigurt se kjo garë e re 20 skuadra do të kapin imagjinatën e miliarda tifozëve të futbollit në të gjithë botën dhe do të shënoni fillimin e një kapitulli të ri emocionues në lojën e futbollit.

Industria e futbollit, si shumë të tjera, kohët e fundit kaluan një periudhë të paqëndrueshmërisë dhe vështirësive të konsiderueshme financiare, të përshpejtuara nga pandemia globale Covid-19. Super League do të sigurojë vlerë dhe mbështetje për të gjithë piramidën e futbollit me burime të rritura financiare, duke rritur ndjeshëm pagesat e solidaritetit në ligat kombëtare dhe futbollin bazë dhe krijimin e një ligë përkatëse të grave, e cila do të përfaqësojë një hap transformues përpara për futbollin e grave.

Krahas angazhimit të tyre për krijimin e këtij turneu të ri evropian, klubet themeluese po bëjnë gjithashtu një angazhim afatgjatë për kampionatet e tyre kombëtarë. Serie A do të mbetet gara më e rëndësishme e fundjavës në Itali dhe AC Milan është krenar që mbetet një pjesë e rëndësishme e strukturës së futbollit italian. Klubet shpresojnë të zhvillojnë diskutime me FIFA dhe UEFA dhe të gjitha institucionet e tjera të futbollit për të punuar së bashku në partneritet për të siguruar një strukturë që do të jetë e dobishme për futbollin në tërësi.

Kjo është një kohë emocionuese për Klubin, për ju si partneri ynë dhe për futbollin evropian. Ne shpresojmë ta marrim këtë udhëtim me ju dhe do t’ju mbajmë të azhurnuar për zhvillimet ndërsa projekti përparon. Mos hezitoni të kontaktoni me ekipin tonë nëse keni ndonjë pyetje. ” /albeu.com/


Shtuar 20.04.2021 15:00