Calciopoli, ish-kryeprokurori i Napolit: Të gjithë klubet e Serie A duheshin hetuar

Giandomenico Lepore, ish-kryepròkuror i Napolit foli për Radio Marte gjatë emisionit “ Si gonfia la rete“ të Raffaele Auriemma:“Po dilnin në pah gjëra të shémtuara. Ishte një moment i keq për të gjitha magjistraturën dhe administratorët e futbollit.

“Ka shumë shkelje të kodit penal kështu që duhet të rifillojë një heétim. Nuk do të prekte vetëm Italinë por edhe shtete të tjera.

“Është themelore që të kuptohet nëse mund të bëhet shpejt apo do të zvàrritet pa u përmbyllur kurrë. Hétimin nuk e do asnjë.

Calciopoli duhet të prékte të gjitha skuadrat e Serie A por u bë vetëm një hétim negativ që nxòri të gjitha përgjimet dhe u bllokuam plotësisht.

“Skuadra e parë që hetuam ishte Juventus por po vinin pas të gjitha sepse të gjithë bënë shkélje. Sistemi ishte i dòpuar nga të gjithë, kush më pak e kush më shumë “-përfundoi ai duke ngjallur mjaft dyshime.

Shtuar 11.06.2021 02:06