Qeveria heq dorë nga PPP/ Miratohet vendimi, kalon në shtet prodhimi i pullave fiskale

Që prej 1 janarit të vitit 2025 prodhimi dhe shpërndarja e pullave fiskale do të realizohet nga shteti. Qeveria shqiptare ka miratuar vendimin  që i jep fund koncesionit për prodhimin e pullave fiskale në Shqipëri.

Kontrata e nënshkruar midis kompanisë private “Sicpa Security Solutions” përfundon në  31 dhjetor të vitit 2024. Pas përfundimit të të afatit  prodhimi dhe shpërndarja e pullave fiskale do të kryhet nga një person i autorizuar nga Këshilli i Ministrave. Sa i përket procedurës së porositjes së pullave fiskale, ajo mbetet e njëjtë, por pagesat e çmimeve të pullave fiskale dhe kostove të dërgesave do ti paguhen personit të autorizuar nga Këshilli i Ministrave.

Kontrata mes Ministrisë e Financave dhe kompanisë private u miratua në 2011 në kohën kur në pushtet ishin demokratët dhe përfundonte në 2022. Kjo kontrate u shty me 2 vite pasi kompania pretendonte se nuk ishin zbatuar kushtet e vendosura në kontratë pasi nuk ishte realizuar komponenti i vendosjes së pullave fiskale te barnat.

Pullat vendosen në produktet e akcizës, si cigare, birrë, barna dhe alkool në momentin e hedhjes për konsum.


Shtuar 22.05.2024 18:04