Skenari origjinal i “Star Wars” u shit në ankand për 12 mijë euro

Skenari origjinal i “Star Wars” që aktori Harrison Ford (Han Solo) la pas në banesën e tij në Londër u shit në ankand në Mbretërinë e Bashkuar të shtunën për 12 mijë euro.

Skenari u përdor kur Ford ishte në Londër për të filmuar pjesën e parë të sagës epike në Elstree Studios në veri të Londrës. Një draft i katërt i skenarit, i datës 15 mars 1976, u kap nga një koleksionist austriak në Excalibur Auctions në Hertfordshire, në veri të Londrës.

Në banesën që merrte me qira në Londër në atë kohë, Ford la skenarin së bashku me orarin e xhirimeve, i cili u shit për katër mijë euro dhe një letër nga një agjent ose mik, e cila u shit për 170 euro. Pronarët i gjetën sendet dhe i mbajtën për dekada. Skripti jo i plotë dhe i palidhur përmban rishikime dhe prezanton Han Solo në faqen 56.

Filmi i vitit 1977 e katapultoi Fordin në famë ndërkombëtare. Ai luajti në vazhdimet “The Empire Strikes Back” (1980) dhe “Return of the Jedi” (1983), përpara se të riprodhonte rolin në “The Force Awakens” (2015).

Drejtuesi i ankandit të Excalibur Auctions, Jonathan Torode tha se shitja vendosi një rekord të ri për një skenar të Star Wars, “duke treguar se si një lidhje personale me artikujt është kaq tërheqëse për fansat e Star Wars”.


Shtuar 19.02.2024 17:23